A zöldség melegben gyorsan megromlik, ha azonban helyesen tároljuk, több napig is eltartható, mi több, friss és ropogós marad.
Fejessaláta
Hűtőszekrényben, két-három napig.
Padlizsán
10–13 °C-on, legfeljebb egy hétig. Ha lehet, ne tegyük hűtőszekrénybe!
Karfiol
Hűvös és sötét helyen, a hűtőszekrény zöldségtároló dobozában, legfeljebb egy hétig.
Brokkoli
Hűvös és sötét helyen, a hűtőszekrény zöldségtároló dobozában, két-három napig.
Sampinyongomba/laskagomba
A hűtőszekrényben, legfeljebb négy napig. Figyelem: ne tegyük a hagymával és a gyümölccsel egy helyre.
Cikóriasaláta
Hűtőszekrényben, öt-hét napig.
Kínai kel
Hűtőszekrényben, egy hétig. Jó tanács az eltarthatóság meghosszabbításához: a már levágott felére tegyünk folpack fóliát.
Jégsaláta
Hűtőszekrényben, négy-öt napig.
Endívia
Hűtőszekrényben, egy-két napig.
Édeskömény
Hűtőszekrényben, legalább egy hétig, de egy kicsivel még tovább is eltartható.
Uborka
13–15 °C-on, legfeljebb egy hétig. Ha lehet, ne a hűtőszekrényben tároljuk!
Karalábé
Hűtőszekrényben, legfeljebb egy hétig.
Kukorica
Hűtőszekrényben, két-három napig.
Paradicsom
13–15 °C-on, egy, maximum két hétig. Ha lehet, ne a hűtőszekrényben tároljuk!
Póréhagyma
Hűtőszekrényben, körülbelül egy hétig.
Sárgarépa
Sötét, hűvös helyen, a hűtőszekrény zöldségtároló dobozában, körülbelül egy hétig.
Paprika
10–12 °C-on, körülbelül egy hétig. Ha lehet, ne tegyük a hűtőszekrénybe!
Hegyes, erős paprika (pepperóni)
10–12 °C-on, körülbelül egy hétig. Jó tanács az eltarthatóság meghosszabbításához: tegyük egy ecettel megtöltött, jól lezárt befőttesüvegbe és így helyezzük a hűtőszekrénybe.
Petrezselyem
Hűtőszekrényben, két-három napig. Jó tanács az eltarthatóság meghosszabbításához: tartsuk a hűtőben, egy vízzel részben töltött, jól lezárt befőttesüvegben vagy tegyük műanyag zacskóban a mélyhűtőbe.
Retek
Hűtőszekrényben, két-három napig. Jó tanács az eltarthatóság meghosszabbításához: a retek leveleit azonnal távolítsuk el.
Sörretek
Hűtőszekrényben, két-három hétig. Jó tanács az eltarthatóság meghosszabbításához: a leveleit azonnal távolítsuk el.
Spenót
Hűtőszekrényben, legfeljebb két napig. Jó tanács az eltarthatóság meghosszabbításához: nedves papírba burkolva tároljuk.
Fejeskáposzta
Sötét, hűvös helyen, körülbelül egy hétig.
Cukkini
Sötét, hűvös helyen, kettő-öt napig. Ha lehet, ne tegyük a hűtőszekrénybe!