Még nem döntötted el, mit főz a hétvégén? Adunk pár ötletet!
Zsenge tavaszi sült zöldségek pirított magvakkal
Hozzávalók 4 főre
1 db piros pritaminpaprika
1 db zöld pritaminpaprika
1 db sárga pritminpaprika
3 db sárgarépa
1 db lilahagyma
1 fej brokkoli
1 marék rukkola
1 nagy marék magkeverék (tökmag, napraforgó, lenmag, kesudió, dió)
Só
Bors
Olívaolaj
Balzsamecet
A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A zöldségeket csíkokra vágjuk, a rukkolát félretesszük a tálaláshoz. A többi zöldséget sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, sóval és borssal meghintjük. 15 perc alatt megsütjük, és a pirított magokkal megszórva tálaljuk.
Kakukkfüves-lilahagymás saslik tepsis sült burgonyával
Hozzávalók 4 főre
40 dkg felsőcombfilé
1 db lilahagyma
1 db pulyka pároskolbász
Só
Bors
80 dkg sütni való burgonya
1 marék friss kakukkfű
Olívaolaj
A húst 2×2 centis kockára vágjuk, a lilahagymát és a kolbászt felkarikázzuk. A húst befűszerezzük, és a hagymával, kolbásszal nyársra húzzuk. Forró grillen vagy 180 fokos sütőben készre sütjük. A burgonyát hajszálvékonyan felkarikázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel megszórjuk, olívaolajjal átforgatjuk, és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Pulykakolbászos leves
2 ek olívaolaj
20 dkg pulyka vékonykolbász
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l húsleves
5 szem burgonya
1 nagy paradicsom
1 paprika
Ízlés szerint tejföl
Egy lábosban, olajon megdinszteljük a felaprított hagymát a felaprított fokhagymával. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Engedjük fel 1 l húslevessel, és forraljuk fel. Közben hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, és ezt is adjuk a leveshez. Főzzük, míg a burgonya meg nem puhul, majd keverjük bele a felkarikázott kolbászt. Forraljuk fel még egyszer, majd tálaljuk, ízlés szerint tejföllel.
Forrás: gallicoop.hu