Elég egy tepsiben összesütni a húst és a köréje halmozott terméseket, máris kész az ebéd! Vitaminban gazdag, és távol tartja tőlünk a megfázásos betegségeket.
Hozzávalók 4 főre:
2 db alma
3 db édesburgonya
1 db póréhagyma
4 szelet pulykamellfilé (pl. Gallicoop)
2 dl almalé
só, bors
1 marék friss zsálya
olívaolaj
Elkészítés:
Az almát félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, és a megpucolt édesburgonyával együtt felkockázzuk. A póréhagymát karikára vágjuk. A húst sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőt 180 fokra bemelegítjük. Egy jénai tálat kiolajozunk, beletesszük az almát, édesburgonyát, póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, friss zsályával megszórjuk. Almalével felöntjük, majd rátesszük a húst, lefedjük alufóliával, és a sütőbe toljuk 30 percre. Levesszük a fóliát, és 15 percre még visszatoljuk a tálat a sütőbe.
Fotó: Gallicoop.hu