A pulyka kétharmad részben fehér húsból áll, ezért egészségesebb, viszont tömörebb és ízletesebb, mint például a száraz csirkehús. A pulyka melle a legsoványabb húsok közé sorolható, zsírtartalma nem éri el az 1%-ot, így zöldséggel, gyümölccsel kombinálva remekül beilleszthető a kiegyensúlyozott, egészséges étrendbe.
Hozzávalók 4 főre
• 60 dkg pulykamellfilé
• 150 g szeletelt trappista sajt
• 150 g pulykamellsonka
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 3 evőkanál finomliszt
• 2-3 db tojás
• 150 g zsemlemorzsa
• 4 dl napraforgó olaj
Köretnek
80 dkg sütni való burgonya
Olaj
Elkészítés:
Vastagabb szelet pulykamelleket szeletelünk, zsebet vágunk bele, sózzuk, borsozzuk. A zsebbe sajtot és sonkát teszünk. Bepanírozzuk, akár duplán is, és bő olajban szép aranybarnára sütjük. Sült krumplival tálaljuk.
Forrás: gallicoop.hu