A pulyka semleges ízének, finom állagának köszönhetően számos szezonális alapanyaggal kombinálható. Variáljuk bátran a húst édes, kesernyés, sós termésekkel!
Vitamin- és fehérjedús fogást varázsolhatunk szilvából és pulykából. Ez a gyümölcs magas rosttartalma miatt ajánlott székrekedésre, immunerősítő hatásával segít felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben.
Pikáns fűszerezéssel érdekesen elegyedik a sós hús és az édes gyümölcs. Kakukkfűvel, oregánóval fokozható a hatás! A Gallicoop termékei közt találunk tölthető, raguhoz aprított és egész pulykahúst is, attól függően, hogy szeretnénk tálalni a szilvás fogást.
Gombás-vörösboros pulykaragu pennével
Hozzávalók 4 főre:
1 db hagyma
40 dkg Gallicoop felsőcombfilé
40 dkg gomba
2 dl száraz vörösbor
Só
Bors
Babérlevél
petrezselyem
Olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk. A húst falatnyi kockára vágjuk. A gombát felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőbe kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük minden oldalát. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a gombát, együtt sütjük par percig, majd felöntjük a vörösborral. Babérlevéllel és petrezselyemmel megszórjuk, félig lefedve puhára főzzük a húst. A tésztát a csomagoláson feltüntetettek szerint megfőzzük, lecsepegtetjük, majd a húshoz keverjük, és azonnal tálaljuk.
Vörösboros pulykaleves gazdagon
Hozzávalók 4 főre:
1 doboz vörösbab konzerv
50 dkg darált hús
6-7 dl húsleves
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek chili con carne fűszerkeverék
Só
Bors
Olívaolaj
2 dl vörösbor
1 doboz tejföl
1 db kápia
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
Egy lábasban felhevítünk kevés olívaolajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, beletesszük a felkockázott paprikával, felöntjük a vörösborral, és a húslevessel. Puhára pároljuk fedő alatt, majd beletesszük a lecsepegtetett vörösbabot, és ha kell még sóval, borssal ízesítjük. Tejföllel és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Forrás és fotók: gallicoop.hu