A receptek nyersanyagkiszabása 1 személyre vonatkozik.
A reggeli, illetve uzsonna zöldségei „korlátlan” mennyiségben, lemérés nélkül fogyaszthatók, mint ahogy az édesítőszerrel ízesített teák is.
A többi élelmiszernél és készételnél ügyelni kell a megadott mennyiségekre!
Az étlap nem fedezi a napi 2,5–3,0 l folyadékigényt, erről gondoskodni kell, elsősorban ásványvíz formájában! Az édes íz hiányát energiamentes édesítőszerekkel lehet pótolni!
1. NAP (1221 kcal)
Reggeli
Citromos tea (édesítőszerrel)
Köményes sajt (50 g)
Korpás Abonett (2 db)
Uborka
Tízórai
Alma (1 db)
Ebéd
Csontleves zöldségbetéttel (200 ml)
Sült virsli (1 db)
Lecsós zöldbab (zöldbab 150 g, szójacsírakonzerv 30 g, étolaj 1 evőkanál, lecsó 50 g, vöröshagyma)
Uzsonna
Málnás túró (félzsíros túró 100 g, málna 50 g, mesterséges édesítőszer)
Vacsora
Joghurtos szárnyas saláta (csirkemell 100 g, zeller 100 g, ananász 50 g, sárgarépa 50 g, joghurt 50 g, édesítők ízlés szerint)
Korpás kifli (1 db)
2. NAP (1172 kcal)
Reggeli
Csipkebogyótea (édesítőszerrel, 2,5 dl)
Zala felvágott (60 g)
Delma light margarin (10 g)
Bakonyi barna kenyér (1 szelet, 40 g)
Paradicsom (2 db)
Tízórai
Epres túró (félzsíros tehéntúró 100 g, eper 50 g)
Ebéd
Kaporleves (200 ml)
Csőben sült sonkás padlizsán (padlizsán 200 g, Delma light margarin 10 g, liszt 8 g, tej 1,5%-os zsírtartalmú 0,5 dl, kefir 1 evőkanál, trappista sajt 1 vékony szelet, gépsonka 50 g, tojás 1/2 db)
Uzsonna
Gyümölcssaláta (eper 50 g, alma 100 g, kivi 2 db)
Vacsora
Lágy tojás (1 db)
Rozskenyér (1 szelet)
Ásványvíz
3. NAP (1178 kcal)
Reggeli
Light gyümölcsjoghurt (1,5 dl)
Müzli (2 evőkanál)
Tízórai
Idény jellegű gyümölcs (nem banán vagy szőlő, 150 g)
Ebéd
Daragaluska-leves (200 ml)
Tükörtojás (1 db)
Spenótfőzelék (200 ml; spenót 200 g, étolaj 5 g, liszt 15 g, 1,5% zsírtartalmú tej 100 ml, fokhagyma, feketebors, konyhasó – A spenótot forrásban lévő vízben megfőzni, leszűrni, és áttörni, vagy turmixgéppel pépesíteni. Világos rántást készíteni, ehhez keverni a spenótpépet és a zúzott fokhagymát. Tejjel felengedni, sózni, frissen őrölt borssal ízesíteni, és jól összeforralni. Készíthető mirelit vagy konzerv spenótpüréből is.)
Uzsonna
Snidlinges vajkrém (10 g)
Rozskenyér (1 szelet)
Zöldpaprika (1 db)
Vacsora
Burgonya gombával töltve (burgonya 150 g, laskagomba 50 g, tojás 1 db, Óvári sajt 10 g, light margarin 5 g, vöröshagyma 5 g, petrezselyemzöld, rozmaring, só, bors)
Káposztasaláta (100 g)
4. NAP (1131 kcal)
Reggeli
Zöld tea (édesítőszerrel, 2,5 dl)
Főtt krinolin (80 g)
Korpás kifli (1 db)
Zöldpaprika (1 db)
Tízórai
Cseresznye (100 g)
Müzliszelet (1 db)
Ebéd
Szárnyasraguleves (200 ml; szárnyasaprólék 150 g, sárgarépa 25 g, petrezselyemgyökér 15 g, zellergumó 5 g, zöldborsó 10 g, karfiol 10 g, étolaj 5 g, vöröshagyma 5 g, paradicsom, petrezselyemzöld, gyömbér, konyhasó) Brokkoli angolosan (brokkoli 250 g, light margarin 10 g, konyhasó – A brokkolit rózsáira szedni és gőzben vagy forró, sós vízben puhára főzni. Leszűrve, tetején margarindarabkákkal, melegen tálalni.)
Narancsital (2 dl)
Uzsonna
Idény jellegű gyümölcs (150 g)
Vacsora
Melegszendvics (Bakonyi barnakenyér 1 szelet, párizsi 40 g, kefir 30 g, köményes sajt 40 g, paradicsom 1 db)
Ásványvíz (2 dl)
5. NAP (1089 kcal)
Reggeli
Tej (1,5% zsírtartalmú, 2 dl)
Fitness gabonapehely (30 g)
Tízórai
Idény jellegű gyümölcs (200 g; alma, cseresznye, dinnye, ribiszke, barack stb.)
Ebéd
Zöldségleves (200 ml)
Grillezett tengeri hal (150 g)
Pikáns fejes saláta (fejes saláta 150 g, kovászos uborka 100 g, joghurt 1 dl, ízesítők)
Uzsonna
Tormakrémes sonkatekercs (1 db)
Magos kifli (1 db)
Vacsora
Natúr pulykamáj (100 g; étolaj 1 evőkanál)
Párolt gomba (150 g)
6. NAP (1160 kcal)
Reggeli
Gyümölcstea (200 ml)
Zöldséges tojásrántotta (2 tojás)
Bakonyi barna kenyér (1 szelet)
Újhagyma
Tízórai
Kefir (200 ml)
Korpás kifli (1 db)
Ebéd
Gyümölcsleves (200 ml; édesítőszerrel)
Natúr borjúszelet (120 g)
Párolt zöldborsó (200 g)
Uzsonna
Idény jellegű gyümölcs (200 g)
Vacsora
Pulykacombsonka (Szellősonka, 2 szelet)
Bakonyi barna kenyér (2 vékony szelet)
Paradicsom (2 db)
7. NAP (1262 kcal)
Reggeli
Light üdítőital (energiamentes üdítőital)
Főtt virsli (1 db)
Bakonyi barna kenyér (1 szelet, 40 g)
Ketchup (20 g)
Tízórai
Idény jellegű gyümölcs (150 g)
Túró Rudi (Pöttyös vagy más félzsíros tehéntúróból készült, nem óriás!, 1 db)
Ebéd
Gombaleves (200 ml; gomba 100 g, vegyes zöldség 20 g, liszt 5 g, étolaj 1 kiskanál, kis fej vöröshagyma, ízlés szerint: só, bors, pirospaprika, petrezselyem – A finomra vágott hagymát az olajon aranysárgára pirítani, hozzáadni a vékony szeletekre vágott gombát, zöldséget. Sózni, paprikát, borsot szórni rá. Vízzel felengedni és puhára főzni. A megmaradt olajból, lisztből világos rántást készíteni, és berántani. Apróra vágott petrezselymet szórni rá.)
Rakott patisszon (patisszon 200 g, paradicsom 50 g, trappista sajt 20 g, Delma light margarin 5 g, joghurt 50 g, kapor, fehérbors, konyhasó)
Uzsonna
Epres joghurtkocsonya (joghurt 2 dl, zselatin 1 kávéskanál, eper 50 g, energiamentes édesítőszer)
Vacsora
Szárnyas rablóhús (100 g)
Rozskenyér (1 szelet)
Paradicsom (1 db) vagy Gyros (1 db)

A cikk a Mit (t)egyek, hogy lefogyjak? című kiadványban jelent meg,
melyet a shop.galenus.hu oldalon tud megvásárolni.